Безопасни ли са Етеричните масла за деца?

little-girl

Много клиенти са впечатлени от свойствата на етеричните масла, но повечето от тях задават въпроса дали са безопасни и за техните деца. Най-краткият и бърз отговор на въпроса им е: “Да! Маслата са напълно безопасни и ефективни за всяка възраст.”

doTERRA предоставя на своите клиенти най-чистите етерични масла. Всяко едно шишенце с масло минава щателна проверка на няколко етапа от дистилирането, през доставянето в склада и след пакетиране.  Компанията разполага с отдел по безопасността на използването на етеричните масла. Можете да се свържете с тях по телефон или имейл по всяко време.  Доктор Хил – главен медицински директор в компанията, Ви съветва как най-ефективно да бъдат използвани етеричните масла на doTERRA.

1. Пазете очите, ушите и всички чувствителни части на тялото при употреба на етеричните масла

2. Измивайте ръцете си след употребата на етерични масла

3. Ако се случи масло да попадне в очите, измиите с фракционирано кокосово масло, зехтин или друго базово масло. Инстинктивно вашата реакция може да бъде да го измиите с вода, но помнете това: ВОДА И МАСЛО не вървят ръка за ръка,

4. Четете етикета на продукта и прегледайте добре продуктовото ръководство, особено когато използвате нещо за първи път.

5. Етеричните масла могат да се използват в три варианта – ароматно, външно и вътрешно. Но внимавайте не всички масла имат трите приложения.

6. Ще бъде полезно също така да се запознаете с графиката за чувствителност и за правилното разреждане на етеричните масла с базово масло.

7. Правете тест за чувствителност и имайте под ръка фракционирано кокосово масло, ако сте със силно чувствителна кожа.

8. Избягвайте нанасянето на цитрусови масла локално, ако ще излагате тази част на директна слънчева светлина в следващите 24-48 часа; Тези масла са фотосензитивни и могат да доведат до промяна в цвета на кожата или поява на лек обрив.

9. ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА СА ВИСОКО КОНЦЕНТРИРАНИ И ЕФЕКТИВНИ, затова използвайте предпазливо. Понякога само 1-2 капки са достатъчни за преодоляване на неразположение.

Ако все още не сте част от семейството на doTERRA, можете да го направите като кликнете на РЕГИСТРАЦИЯ!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply